Výstava Minerva – návrat ke kořenům

Ještě než začne léto a dny volna, mám tady pro vás pozvánečku na „Výstavu Minerva“ s tématem „návrat ke kořenům“ – Jak žili a kouzlili naši Slovanští předkové. Přijďte se podívat a nakoupit si „Květové vody“  Clair Oils do horkých letních dnů nebo se inspirovat poznatky našich předků.

Kdy a kde se uvidíme?
3. – 4. června 2017 od 10.00 do 18:00 v Michnově paláci na Malé Straně.

Těším se na vás a přikládám program výstavy.

dagmar

pozvanka_Minerva_cerven_2017

Program přednášek a seminářů

Sobota 3. 6. 2017

Sál I

10:00–10:50 Jan Čáka: Síla rodu – slovanství v nás
Slovanská vzájemnost, bratrství a soudržnost slovanských národů.
Proč je důležité znát své kořeny a spolupracovat.
11:00–11:50 Marek Ďurik Orelow: Slované – potomci světlých bohů
Panteon slovanských božstev a jejich propojení s předky. Jak a v čem vám Bohové předků mohou pomoci dnes. Nejznámější slovanští Bohové a nečekané souvislosti s ostatními světovými božstvy. Použití v praxi.
12:00–12:50 Eva Třezalka Poláková: Letní slunovrat a sběr svatojánských bylin
Načerpejte praktické rady od bylinářky s třicetiletou praxí. Informace, které se běžně nikde nedozvíte, tipy, jak se chovat při sběru bylin, které dny a hodiny jsou pro sběr bylinek nejvhodnější a proč.
13:00–13:50 Dante Ahad: Smrt, umírání, přechodové rituály
Mystérium Smrti je pro lidi v západní civilizaci velkým tabu. Každý jednou zemře, přesto se většina lidí do poslední chvíle tváří jako nesmrtelní. Když Anděl Smrti přichází, aby převedl duši umírajícího na druhou stranu, živí často zbaběle prchají. Můžeme to změnit? Zkušenosti z praxe – jak pomoci duši umírajícího na druhou stranu.
14:00–14:50 Milan Švagr: Hudební nástroje Slovanů
Jaké hudební nástroje mohli pravděpodobně staří Slované používat. Vývoj nástrojů od dob nejstarších až do současnosti. Oblasti slovanského osídlení a specifické hudební nástroje. Ukázka nejrůznějších obzvláště dechových hudebních nástrojů užívaných Slovany.
15:00–15:50 Ing. Eva Brázdová Jagelská, Ph.D.: Aurikuloterapie – ucho, jako mikrosystém lidského těla
Práce s body na uchu pomocí jehel, magnetu a vacariových semínek směřující k harmonizaci těla. Testování a ošetření aktivních bodů na uchu.
16:00–16:50 Arturo Morales Cervantes (Jižní Mexiko), zkušený mexický šaman: Šamanský léčebný kruh
Zkušený mexický šaman vás zasvětí do kartografie snů, tedy do umění vytvářet mapy k rozpoznávání psychických oblastí našich silových zvířat.
17:00–17:50 Juan Carlos P. Gomez (Peru): Šamanismus a magické rostliny
Známý peruánský šaman vás zasvětí do použití rostlin s mimořádnými účinky na tělo i mysl v moderním šamanismu. + společná meditace

Sál II

10:00–10:50 Jana Vejsadová: Jak mluví duše
Jak vnímat své pocity v situacích, které nám život nabízí. Jak rozlišit výkřiky ega a jak nepřeslechnout duši. „Naše duše již mluvit umí, jen pokorně čeká, až jí dáme slovo.“
11:00–12:50 Judita Peschlová: Andělské rituály a alchymie pro ženy
Beltaine (májový svátek lásky) a letní slunovrat (Litha): podrobný průvodce andělskými a ženskými rituály – přechodovými, sezónními, lunárními i moderními. Andělé a Bohyně svátků v Kole roku v evropských tradicích, jejich rituály a speciální silová místa. Andělská vibrační alchymie pro ženy.
13:00–14:50 Ing. Miroslav Berka: Život jako hra?
Přednáška učitele Reiki a léčitele vás zavede do tajů našeho fyzického a duchovního bytí, vesmírných a duchovních zákonů. Podrobně se dotkneme jemněhmotné energie Reiki, ale i hruběhmotného jídla, doplňků stravy a léků. A všeho, co vám není jasné.
15:00–16:50 František Slavík a Jindřich Kotala: Domácí pěstování konopí
Jak pěstovat konopí na zahrádce anebo doma v kuchyňské skříni vám vysvětlí základními pravidly vás poučí.
17:00–17:50 Judita Peschlová: Léčivá a mystická místa Prahy
Každá lokalita má svou vlastní energii, svá mocná silová místa, své mystické a iniciační stezky. Některá z nich jsou však léčivější a magičtější než ostatní a k nim patří i Praha. Které z pražských lokací mají nejsilnější léčivé působení na člověka, které jsou nejmystičtější a nejmagičtější a které jsou nejvhodnější právě pro vás?

Sál III

10:00–11:50 Františka Janečková: Malováním k sebepoznávání
Workshop: Maluji svůj svět

Dlouholetou terapeutku a malířku dovedlo malování do vnitřního světa, který poznávala v ohni tvůrčí alchymie. Nalezla v něm klid duše a nekonečný prostor k bytí. Na workshopu vám předá informace o malování a sebepoznávání, ukáže vám čisté malířské gesto špachtlí na papír a zapůjčí barvy a špachtli k vyzkoušení.
12:00–13:50 PhDr. Marta Mešková, PhD. (SR): Na prahu věku intuice
Fáze vývoje lidského vědomí. Odpuštění – cesta k sobě. Meditace a modlitba – objevení jednoty s vyššími pozitivními dimenzemi.
14:00–15:50 Ester Vosátková: Vztahy jak pochopit sebe a druhé
Vztahy nás provázejí od prvního pohybu v mámině bříšku. Celý život nás ovlivňují vztahy partnerské, rodinné, pracovní, s okolím i vztahy sami ze sebou samými. Jaké vztahové vzorce nám dávají do života zkoušky a jak se s tím vypořádat. Pojďte s námi žít šťastněji.
16:00–16:50 Veronika Houdová: Jak se líbit svému protějšku
Workshop pro muže i ženy

Naučíme se, jak správně každý den pečovat o pleť, jak se chránit před pigmentovými skvrnami a jak zvládnout techniku perfektního make-upu na běžný den. S sebou: zrcátko a štětec na make-up (ženy).
17:00–17:50 Lada Sirrienna Záhlavová: Uctění ženských archetypů v našem životě
Dívka, žena, matka, léčitelka, vědma. Vliv jednotlivých archetypů na náš život, jejich projevy a souvislosti. Součástí přednášky je společná meditace.

Doprovodný program

11–12
16–17
Venkovní cvičení Čchi Kung

Neděle 4. 6. 2017

Sál I

10:00–10:50 Ing. Ivan Benetin: Orgonit a harmonizace energie těla
Orgonit jako prostředek pro harmonizaci energie lidského těla. Energie, která brání splnění našich přání a řešení vztahů k materiálnímu světu. Praktická cvičení s orgonitem.
11:00–11:50 Josef Kaplan: Energie proti bolesti
Jak proudění energie a jeho poruchy souvisejí s bolestmi pohybového aparátu, hlavy i duše a kudy vede cesta k nápravě.
12:00–12:50 Jiří Vokoun: O rostlinách, stromech a zdraví
Byliny, keře a stromy a řešení problémů v oblasti zdraví. Sběr léčivých rostlin po všechna čtyři roční období, jejich zpracování a dlouhodobé uchovávání.
13:00–13:50 Jana Niessnerová: Co říkají linie na dlani
V dlani se odráží minulost, přítomnost, budoucnost. Ruce prozradí váš charakter, zdraví, vztahy i finanční prospěch.
14:00–14:50 Věra Ovečková: Slovanská (slavjanskaja) výšivka
Slovanky – Slavjanky – byly vždy krásné, protože uměly pečovat o své tělo i duši. Uměly se radovat a uklidnit své nitro. Vyšívání, háčkování, pletení, tkaní atd. – vede k vnitřnímu klidu. Výšivka svým silovým polem pomáhá nositeli naplnit jeho životní úkol. Symboliku lze použít i pro jiné techniky než je vyšívání.
15:00–15:50 Ing. Jiří Mareš: Duše zbloudilé, přivtělené a jejich vliv na naše zdraví
Řešení našich potíží metodou návratů do minulosti.
16:00–16:50 Anna Bělohradská: Pomoc k získání harmonie mezi duší a tělem
Harmonie mezi tělem a duší je základem zdraví i spokojenosti. Jak ji nalézt?
17:00–17:50 Marcela Miklušová: Cestování Duše – pracovní nástroj moderního člověka
Přejete si nalézt a rozpoznat vaše duchovní lekce ukryté za každodenními činnostmi všedního dne? Jak vám sny, minulé životy a technika Cestování Duše pomohou nalézt rovnováhu v každodenním shonu? Možnost nahlédnou do knihy Paula Twitchella „Cizinec u řeky“, jež poetickým způsobem přináší hluboké duchovní pravdy do současnosti, můžete ji i zakoupit.

Sál II

10:00–10:50 Mgr. Michaela Verde Beitlová: Vitaminy s příběhem a homocystein
Příběh bývalé onkologické pacientky a projekt Vitaminy s příběhem.
11:00–11:50 Milan Gelnar: Astrologie a zdraví
Přednáška známého astrologa, v níž vysvětlí a názorně ukáže, jak lze prostřednictvím astrologie specifikovat slabá místa jedince, ochránit své zdraví a vyhnout se nemocem.
12:00–13:50 Pierre Boháč: Zdraví vs. nemoc, oligoterapie, etiomedicína
Zdraví je, když žijeme v souladu se zákony přírody, a nemoc nám pouze ukazuje, že je vhodné něco změnit, upravit, napravit v našem životě (myšlení, mluvení, jednání). To znamená pouze dodávat tělu pouze to, co je schopno (k čemu je stavěno) přírodně rozložit, použít, co potřebuje, a vyloučit to, co nepotřebuje.
14:00–14:50 František Filosof: Uzemnění, základní předpoklad zdraví
Uzemnění naší energie je základním předpokladem zdraví. Cesta k němu je jednoduchá: vyzujte se a choďte bosi. Jak na to?
15:00–15:50 Libor Bednařík: Co s vyčerpáním a nedostatkem
Proč jsme tak vyčerpaní? Co nám bere energii? Na přednášce se dozvíte jaké jsou příčiny únavových syndromů, o kterých se nemluví – vliv všudepřítomného záření, plastových mikročástic ve vzduchu a jídle a další málo známé příčiny. Plus praktická řešení jak nabrat energii a sílu.
16:00–17:50 Daniel Krupa Máčovský: Atma Kriya Yoga – jóga duše
O životě úspěšného sportovce, později farmáře, bankovního ředitele, „velkého“ podnikatele, který nakonec objevil duchovní cestu v rámci Atma Kriya Yogy – jógy duše.

Sál III

10:00–10:50 Jiří Mendel: Duchovní povídání o egu a strachu
Jak nás ovlivňují naše bolesti a jak funguje destrukční program v našem mozku.
11:00–13:50 MUDr. Mikuláš Štefan: Jak myšlenky ovlivňují naše životy?
Často nerozumíme těžkým životním situacím – smrt blízkého člověka, rozvod, ztráta práce, nemoc, nefungující vztahy… Potřebujeme najít kontakt se svou duší a pochopit, proč to zažíváme. Jak tato bolestivá traumata překonat? Klíčem jsou naše myšlenky, slova a skutky, které ovlivňují naše životy. Pojďme ty klíče najít společně.
14:00–14:50 Tatiana Kejvalová: Rozpouštíme stíny duše. Jak?
Práce na sobě v souvislosti s rostoucím tlakem, stresy a požadavky na člověka.
15:00–15:50 Ing. Štěpánka Čechová: Psychosomatické projevy v písmu
Na přednášce zkušené grafoložky nahlédnete do oblasti diagnostiky rukopisu zabývající se odrazem psychosomatiky v textu autora. Každý z účastníků bude moci nahlédnout do svého momentálního citového, duchovního a fyzického stavu.
16:00–16:50 Jozef Pišoja: Léčitelství se staletou tradicí
Setkání s terapeutem, který pochází ze starého slovenského léčitelského rodu, v němž se znalosti a dovednosti předávají z generace na generaci již více než 300 let. Plus individuální diagnostika.
17:00–17:50 Ing. Martina Pospíšilová: Léčivé rostliny
Způsoby jejich využití a zpracování. Byliny jako prostředek podporující zdravý životní styl.

Doprovodný program

11–12
16–17
Venkovní cvičení Čchi Kung

Ukázky a dílny starých řemesel

Označeno v Akce