Čerstvá Růžová voda

Jsem ráda, že vám mohu předat informaci o čerstvé dodávce růžové vody z Bulharska. Můžete si vybrat na internetovím obchůdku „Clair Oils“ hned v několika baleních a objemech:

Vybírejte a nakupujte pro radost!

A co to vlastně je Růžová voda a jak se získává?

     Květová voda z Růže Damašské je známá už po mnoho let a především na asijském kontinentě je používána, jak v kosmetice, tak v kuchyni a v domácnosti. Její výroba se různí, ale nejznámější je ta parní destilací. Ve skutečnosti je destilována na dvakrát. Květy Rosa Damascena, které se sbírají už brzy z rána, musí být, co nejdříve dopraveny do destiláren. Při první destilaci se smíchávají a prostřikují vodou tak, aby se okvětní lístky k sobě neslepily a vydaly více silic. Takto vytěžená růžová voda se prožene parní destilací ještě jednou k získání silnějšího extraktu. Celý proces může trvat i dva dny. Ve starobylé  Persii, když byly květy sváženy z růžových polí na velbloudech do destiláren, celá karavana voněla po růžích, protože silice se velmi rychle uvolňují a vydávají onu známou růžovou vůni.

A jak květovou vodu z růží použít?

     V kvalitě ORGANIC/BIO je možné ji použít zevně i vnitřně. Například v Asijské kuchyni se používá jako základ při vaření jídel. Ve Francii jsem se poprvé setkala s tím, že růžovou vodou přidávali do nápojů a kompotů. V Bulharsku jsou z ní, a samozřejmě také z květů, vyráběny marmelády nebo džemy. Růžovou vodu lze využít při výrobě zmrzlin nebo při pečení. No a já jsem se od jedné mladé bulharské dívky dověděla, že ona si ji přilívá do vody na výrobu ledu a ledové kostky pak popíjí s vodkou.

Ovšem mnohem častěji se s použitím této úžasné tekutiny setkáme při péči o tělo a pleť. A to má ráda snad každá žena. Další informace o vlastnostech a účincích růžové vody najdete na eshopu.

Budu ráda, když si nasdílíte s přáteli a známými. Děkuji moc.

Mějte krásný a růžový podzim!!!
dagmar

pozvanka_damaskaruze

Označeno v Akce, Povídání