Rosa Alba – čerstvá růžová voda

Pro milovníky růžové vody mám skvělou zprávu. Čerstvá aqua floral z Růže bílé je skladem!
Najdete ji na eshopu Clair Oils v těchto objemech:

  •   100 ml – modré sklo v ceně 250 Kč
  •   100 ml – modré sklo s rozpašovačem v ceně 270 Kč
  •   150 ml modrý plast s rozprašovačem v ceně 370 Kč
  •   500 ml – větší úsporné balení za akčni cenu 750 Kč

Vybírejte a nakupujte pro radost!

A co to vlastně je Růžová voda a jak se získává?

     Květová voda z Růže Bílé je známá a používána, jak v kosmetice, tak v asijské kuchyni a v domácnosti. Její výroba se různí, ale nejznámější je ta parní destilací. Ve skutečnosti je destilována na dvakrát. Květy Rosa Alba, které se sbírají už brzy z rána, musí být, co nejdříve dopraveny do destiláren. Při první destilaci se smíchávají a prostřikují vodou tak, aby se okvětní lístky k sobě neslepily a vydaly více silic. Takto vytěžená růžová voda se prožene parní destilací ještě jednou k získání silnějšího extraktu. Celý proces může trvat i dva dny. Ve starobylé  Persii, když byly květy sváženy z růžových polí na velbloudech do destiláren, celá karavana voněla po růžích, protože silice se velmi rychle uvolňují a vydávají onu známou růžovou vůni. Vůně květové vody z Růže bílé je o něco jemnější než u růže Damašské.

Tradiční použití?

     V kvalitě ORGANIC/BIO je možné použít zevně. Ovšem v Asijské kuchyni se používá jako základ při vaření jídel. Ve Francii jsem se poprvé setkala s tím, že růžovou vodou přidávali do nápojů a kompotů. V Bulharsku jsou z květů, vyráběny marmelády nebo džemy. Růžovou vodu lze využít při výrobě zmrzlin nebo při pečení. No a já jsem se od jedné mladé bulharské dívky dověděla, že ona si ji přilívá do vody na výrobu ledu a ledové kostky pak popíjí s vodkou.

Nejčastěji se setkáme s použitím této úžasné tekutiny v péči o tělo, a jako osvěžovač vzduchu. Tam umí skvěle zharmonizovat naše domovy, kanceláře a jiné vnitřní prostory.

Přeji krásné chvíle s růžovou vodou Rosa alba!
dagmar

Označeno v Akce, Povídání